Hoe speel ik?

Ik verleerde al op jonge leeftijd (<kleuterschool) het spelen. Op de lagere school deed ik goed mijn best, op de middelbare school overleefde ik… Daarna volgde ik een technische opleiding en leefde me zo goed mogelijk in de maatschappelijke rol in. Ik trouwde, kreeg drie kinderen en richtte in 1989 samen met een compagnon een succesvol ingenieursbureau op.

In 1995 kwam er een kentering. Ik bezocht een therapeut met de vraag: ik wil leren voelen. Dat leerde ik. In 1997 volgde de scheiding. Daarna bleek in en op mijn hoofd een hersentumor te groeien. Daar werd ik drie keer aan geopereerd. Deze periode bracht me stapsgewijs tot inzicht. Ik kwam er achter dat ik het spelen verleerd was…

In 2000, na een geslaagde transformatieworkshop, verkocht ik mijn aandelen aan m’n compagnon en creëerde ik ruimte voor mezelf. Ik wilde ont-dekken, ont-moeten en ont-hullen. Via een bevriend natuurgenezer kwam ik in contact met de Coaching Academy International. Daar werd ik opgeleid tot coach. Ik probeerde voor en met oprichter/eigenaar Loek Oudeman een rol te spelen in de ontwikkeling van de Coaching Academy. Halverwege 2004 bleek echter dat wij allebei ons eigen spel voor ogen hadden. Hieruit leerde ik dat het tijd werd om mijn éigen spel te gaan spelen.

De transformatieworkshop die in 2000 een geweldige bevrijdende werking op me had geef ik nu sedert enkele jaren samen met Frits van Dodeweerd. Het geeft veel voldoening te ervaren hoe ook anderen hierdoor meer en meer het spel van hun eigen leven gaan spelen.

Nu ben ik bereid in alle opzichten spelenderwijs verder door het leven te gaan. Ik heb geleerd van het leven zelf. Ik weet dat er andere mensen zijn die ook willen spelen. In mijn opleiding tot coach leerde ik hier professioneel mee omgaan. Mijn ervaring met de workshop maakt dat ik met iedereen de diepte in durf.

Vanuit mijn technische interesse gecombineerd met mijn passie voor het 'mens'zijn ontstond als vanzelf mijn thema: mens en techniek. Dat is waarin ik mensen uitdaag en ondersteun, zodat ze zelf aan het roer gaan staan.

Mijn grote wens voor de toekomst is dat ik zelf het spel van míjn leven mag spelen en dat ik mensen op mijn pad vind die het met me willen spelen. Ik wil graag een bijdrage leveren om antwoorden te vinden op vragen als: wie ben ik? wat kan ik betekenen? en voor wie?

Wilco Hemink